La rue des Brasseurs: een “food quarter” waar we dol op zijn

Op enkele jaren tijd heeft de kleine rue des Brasseurs een indrukwekkende reputatie verworven onder Naamse foodies. Leuk weetje: ’s zomers is de straat autovrij op vrijdagavond en kunnen de klanten op het terras eten.

Botanical by Alfonse

Eindelijk! Het was 25 jaar geleden dat er in Namen een gespecialiseerde cocktailbar was. Het jonge team van Alfonse Caravan heeft deze leemte gelukkig opgevuld. De barman kweekt zelf kruiden en gebruikt enkel de allerbeste dranken en likeuren. Opgelet: door het grote succes reserveer je hier best een plekje!

Vertaald uit een tekst van Diederick Legrain

Vino Vino

Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard. De wijnbar Vino Vino heeft naast kwalitatieve wijnen ook een goed gevoel voor humor.

 

De selectie wijnen en het wijnadvies van sommelier en patron Marc Detraux is voortreffelijk. De voormalige sommelier van een tweesterrenrestaurant (l’Eau Vive) is een wandelende wijnencyclopedie en een onuitputtelijke bron van kennis.

Het begon als een weddenschap: een wijnbar openen in de rue des Brasseurs (brouwers in het Frans)…Wat een idee! In die tijd stond de straat nog bekend om zijn biercafés en was het nog geen hotspot voor foodies zoals vandaag.

 

Marcs wijnkennis, de warmte die zijn toog uitstraalt en zijn kwaliteitsvolle selectie vleeswaren hebben van Vino Vino een gegeerd adresje gemaakt waar je maar beter snel een plekje reserveert. In de keuken schudt chef-kok Noé Pellet enkele lekkere gerechten uit zijn mouw.

Wijnliefhebbers, het is bijna ondenkbaar om dit adresje over te slaan tijdens je bezoek aan Namen.

Marc kent de Waalse wijngaarden als zijn broekzak en laat je kennismaken met enkele pareltjes die zelfs volleerde fijnproevers sprakeloos achterlaten.

‘Proef hier eens van’ is zijn favoriete zin en zijn ogen blinken van plezier terwijl hij het zegt. En dan laat hij je raden naar de wijnregio. Marc moet er zelf niet over nadenken; hij heeft hier een neus voor.

Voor zijn wijnen verkiest hij de onbekende, niet voor de hand liggende producenten die proberen op te boksen tegen de grote wijnregio’s.

 

Ons advies: vertel Marc wat je graag drinkt en laat je verrassen door zijn expertise!

Vertaald uit een tekst van Diederick Legrain

Tapasoif

Een geliefd adresje onder tapasfanaten en bij mensen voor wie de formule ’wijn à volonté’ voor een zacht prijsje als muziek in de oren klinkt.

    

Vertaald uit een tekst van Diederick Legrain

D’Gust

Een charmant restaurant gespecialiseerd in pasta. Op amper één jaar tijd heeft het een enorme boost gehad. Dit adresje wordt vaak aangeraden op het foodies-platform Namur Gourmande.

 

Vertaald uit een tekst van Diederick Legrain

Entre Sambre et Mer

Goed gelegen op het einde van een binnenplaats. Dit adresje is één van de weinige restaurants in Namen dat gespecialiseerd is in vis. In de zomer eet je op de binnenplaats op wat wellicht het meest rustige terras van Namen is.

Vertaald uit een tekst van Diederick Legrain

L’1Passetemps

Deze brasserie is één van de enige restaurants in Namen (samen met D’Gust) waar je zicht hebt op de Samber. Er is ook een klein terras in de zomer.

Vertaald uit een tekst van Diederick Legrain