L'Atelier de Bossimé

Hij was pas 20 jaar oud toen hij “L’Atelier de Bossimé” oprichtte. En negen jaar later is de zaak van Ludovic Vanackere een onmisbaar adresje geworden voor alle liefhebbers van de gastronomische keuken  en lokale specialiteiten.

Dankzij zijn verkiezing in 2018 tot Waalse chef-kok van 2018 door het prestigieuze Gault&Millau, werd Ludovic Vanackere een echt kind van zijn land genoemd. Zijn regio en zijn terroir, zijn in Ludovics ogen, wat zijn keuken het beste omschrijven:

“Het lokale aspect, de kwaliteit van de producten, het vakmanschap dat dit vertegenwoordigt … Al deze elementen hebben altijd mijn interesse en passie voor deze job als chef aangewakkerd. Ik ben erg gehecht aan de smaken van onze regio.”

En dat voel je al zodra je de parking oprijdt. Want L’Atelier de Bossimé is meer dan gewoon een etablissement, het is een grootschalig project. Achter het restaurant ligt een tuin van 2 hectare voor groenten, waterpartijen voor visteelt en een co-working ruimte voor bedrijven die lokale producten ontwikkelen.

Al het eten dat aan tafel wordt geserveerd, komt hier vandaan, maar ook van een handvol lokale producenten die zorgvuldig werden geselecteerd. Elk gepresenteerd ingrediënt is authentiek en lokaal en zorgt continue voor aha-momenten aan tafel.

We werken op basis van “verrassingsmenu’s” die het ritme van de seizoenen volgen. Zo werken we het liefst. Klanten komen naar ons om de beste producten van het moment te ontdekken die op een verrassende, smakelijke manier worden klaargemaakt.”

Wat de omkadering betreft, beschikt L’Atelier de Bossimé sinds een aantal weken over een gloednieuwe ruimte: een combinatie van een ruime, verfijnde en warme architectuur.

We wilden een gebouw dat typerend was voor onze manier van werken en onze keuken. Atypisch, maar tegelijkertijd ook warm. We willen onze gasten luxueus, maar een tikje alternatief ontvangen. En tegelijkertijd willen we de eenvoudige, natuurlijke en magische kant niet uit het oog verliezen.”

Gastvrijheid en service zijn van het grootste belang voor de chef van L’Atelier de Bossimé. Bij aankomst word je altijd verwelkomd als een voorname gast:

“Onze ontvangst is zowel warm als ontspannen, maar ook zeer professioneel. Alle leden van ons team zijn gepassioneerd en willen die passie met de gasten delen. Wanneer ze de gerechten aan tafel presenteren, kennen ze de producten en weten ze waar ze vandaan komen.”

Een onmisbaar adresje voor elke liefhebber van de gastronomische keuken dus.  Aarzel niet om vooraf te reserveren bij dit magische etablissement, want door het grote succes is het bijna altijd volzet.

Infos

0478 13 71 25


Modern
Groep, Koppel, families, Informeel, Speciale gelegenheid
Lundi, mardi, mercredi, vendredi, samedi soir, dimanche midi
+- 75€