Les Terrasses de l'Ecluse

Het restaurant is toegankelijk via een groot houten terras omgeven door een prachtige waterpartij. Eenmaal binnen bij “Les Terrasses de l’Ecluse”, komen we ogen tekort om het gezellige interieur van het etablissement en het prachtige zicht op de sluis van Jambes te bekijken.

“Het is een kleine attractie op zich. De sluis zorgt voor animatie tijdens het eten door de boten die passeren. Het is heel aangenaam om naar te kijken als je aan tafel zit,” legt Jean-François Beguin uit, manager van het restaurant.

Hij komt uit de communicatiesector en droomde er al lang van om zijn eigen restaurant te openen.

“Ik denk er nu al tien jaar aan, maar ik wou eerst verliefd worden op de juiste locatie en concrete ideeën hebben over de uitwerking ervan. Hier heb ik alles wat je nodig hebt.” hij zegt.

We bevinden ons aan het water, maar ook ver genoeg verwijderd van de weg. Zo creëren we een soort van stedelijk stukje platteland dat tegelijkertijd een soort van zen, warmte en moderniteit uitstraalt.”

In de keuken kookt “La Terrasse de l’Ecluse” voor de klanten een klassiek menu in brasseriestijl, maar met oog voor detail. “We werken alleen met verse en lokale producten die uit de regio komen.

Bijvoorbeeld “Dawagne” voor de zalm of “La Petite Ferme” voor de kaas. Je vindt hier alleen kwaliteitsvolle producten en ingrediënten.

Daarnaast kiezen ze ook voor een “bistronomische” aanpak, waarbij de focus in de keuken meer op het inventieve ligt.

Elke maand zorgen we voor nieuwe suggesties: drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie verschillende desserts en ook een lunch die elke week varieert.”


Jonas Tasseroul,
een jonge chef-kok van 26 jaar stelt het menu samen. Hij heeft een goede opleiding genoten en liep stage bij een mentor die hem alle kneepjes  van het vak leerde.

Nu floreert hij in de keuken en krijgt hij alle middelen, in een hoogwaardige keuken met een goed team om zich heen.”

Last but not least is er nog de ontvangst van de klant, een punt waar Jean-François Beguin veel belang aan hecht.

“Het DNA van La Terrasse de l’Écluse is dat het een gemoedelijke plek moet zijn waar iedereen zich welkom voelt en met een lach wordt onthaald. “

Deze formule is in ieder geval een schot in de roos. Sinds de opening op 20 mei is “La Terrasse de l’Ecluse” elke middag en avond volzet. Vergeet dus niet om op voorhand te reserveren om de smaken en het aangename kader te ontdekken.

 

Infos

081 303 360


Modern, Brasserie, Terroir
Groep, Koppel, families, Informeel
Lundi, mardi, mercredi, vendredi, samedi soir, dimanche midi
+- 50€