Beste restaurants in Namen

Namen barst van de verschillende, verrassende restaurants. We hopen dat je staat te popelen om ze (allemaal) te bezoeken. Smakelijk!

Modern (6)Tapas (3)Zicht op de Maas (2)Terroir (2)Brasserie (1)Italiaans (2)

La Brasserie François

Een onmisbaar adresje in het Naamse culinaire landschap: Brasserie François bevindt zich in een elegant 19e-eeuws gebouw. Het heeft de allures van een echte Parijse brasserie, maar dan met een Waals sausje.

 

Alle bourgondische Namenaars slaakten een zucht van verlichting toen François Crets het roer overnam van Brasserie François en de zaak in 2010 een make-over gaf.  

Eindelijk was er een zaak die de naam brasserie waardig was en waar Namenaars ’s avonds terecht konden om ’ns lekker te eten.

François en zijn moeder hadden hun culinaire strepen al verdiend in restaurant La Bruxelloise; een echt instituut in de stad. François’ plannen waren duidelijk: een zaak uitbouwen die de naam van een Parijse brasserie waardig was.

 

Vooral de menukaart van chef Marc Sornin kon al snel rekenen op een trouwe schare klanten. Zoals in elke respectabele brasserie kan je hier een salade of gehaktballetjes eten aan een klein prijsje.

Of je tegoed doen aan een plateautje oesters, een stukje wild in het seizoen, één van de beste stoofpotjes van België, of aan typische Belgische brasserieklassiekers zoals hersenen met kappertjes of perfect gegaarde niertjes.

 

 

In de zomer is het terras een echte aanrader. Kenners vragen dan ook meteen een plekje buiten bij hun reservatie. Je zit in een apart ‘hutje’ vergelijkbaar aan een strandcabine. In zo’n cabine heb ik een lekker luie namiddag beleefd, vergezeld met een uitstekend flesje Chablis.

In het mosselseizoen kan ik de mosselen à la Bruxelloise aanraden: een recept op basis van kreeftensaus dat per toeval ontstond in het oude restaurant van François.