Beste restaurants in Namen

Namen barst van de verschillende, verrassende restaurants. We hopen dat je staat te popelen om ze (allemaal) te bezoeken. Smakelijk!

Modern (6)Tapas (3)Zicht op de Maas (2)Terroir (2)Brasserie (1)Italiaans (2)

L’Opera Ristorante

Alleen al het interieur en de architectuur van het gebouw zijn een bezoekje waard, maar dan hebben we het nog niet gehad over Maria en Vincenzo en hun verrukkelijke, eenvoudige, Italiaanse keuken.

 

Maria Ciancia en Vincenzo Calcagno zijn echt ondernemers. Eerst richtten ze La Gourmandise Italienne op en het jaar daarna het kleine zusje La Gourmandise Pizzeria.

Toen werd het even stil. Waar waren ze gebleven? Terug naar hun grote liefde Italië? Niemand die het wist. In 2018 maakten ze hun comeback in Namen. Tot groot jolijt van de foodies. Hun nieuwe restaurant doopten ze L’Opera Ristorante.

 

Gehuisvest in een prachtig gerenoveerd gebouw aan de place d’Omalius, met verschillende etages, het originele houtwerk en de authentieke bakstenen.

Aan de muren hangen souvenirs, vintage vondsten en foto’s van oude Naamse familie. Eens je er binnen wandelt, lijkt het wel of je in een andere wereld terechtkomt. Perfect voor een romantisch diner.

 

 

In de minuscule keuken tovert Vincenzo de ene na de andere schotel tevoorschijn. Rijkelijk gevulde, smakelijke borden die bovendien niet duur zijn. Gnocchi met peer en gorgonzola voor € 12,50,  lasagne met porchetta en truffel voor € 14,50, bruschetta voor € 8,…

Mijn advies: laat je verleiden door de suggesties van de dag, daarin laat Vincenzo zijn fantasie echt de vrije loop en werkt hij met exclusieve producten zoals kreeft en langoustines.

Sapori d’Italia

Volgens de foodies die Christophe aan het woord laat in zijn boek, is dit het enige échte Italiaanse restaurant in Namen. De patron, Mauro Tritto, is een bijzonder charismatisch man. Klanten noemen zijn pasta een staaltje authentieke Italiaanse keuken.