L’Agathopède

De Naamse nouvelle cuisine

Een klassevol kader en de meest geraffineerde bordjes van heel Namen: L’Agathopède is de zaak van Carl Gillain, de belichaming van een nieuwe generatie Naamse chef-koks.

 

De afgelopen jaren veranderde zijn status van outsider naar die van een succesvolle chef. De jonge Carl Gillain opende zijn eerste restaurant op zijn 24ste en legde de lat meteen torenhoog.

Carl had lef, sloeg in als een bom en wist het publiek te verleiden met zijn eigenzinnige keuken. Hij ging in de leer bij de grote Sang-Hoon Degeimbre (twee Michelinsterren) en ontwikkelde gaandeweg zijn eigen stem en stijl. Zijn deelname aan Top Chef gaf hem ook een duwtje in de rug.

 

In enkele jaren tijd opende hij twee andere adressen: een wijnbar annex bistro (Wine & More) en een luxe-frituur (Charles & the fries). Hij was ook de grondlegger van het concept ‘Dinner in the Sky’ in Namen.

Carl is een echte voortrekker, ook al wil hij dat zelf niet herkennen. De nieuwe generatie chefs in Namen heeft veel aan hem te danken. Hij heeft het pad geëffend voor een ongeremde, hypermoderne manier van koken, met een focus op lokale producten. Zijn radicale visie is wel geëvolueerd.

 

 

Op zijn 29ste is hij niet meer de outsider van toen. Zijn keuken is dan wel wat gekalmeerd, maar hij blijft absoluut modern en vernieuwend. Reserveer in de zomer een tafeltje op het terras, vlakbij het impressionante zwembad.

En overnacht daarna gewoon in het weelderige hotel Royal Snail waarvan het restaurant deel uitmaakt.

Infosrestaurant_menu
Modern, Gastronomie
people
Groep, Koppel
store
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag avond