La Plage d’Amée

‘Zo is er maar één’, volgens Christophe Deborsu

La Plage d’Amée en de gebroeders Deborsu: they go way back. In dit restaurant namen de broers een groot deel van hun cultserie voor de VRT op tussen 2008 en 2010. 

 

Tijd voor een flashback: tien jaar geleden, een aflevering van De Zevende Dag, we zien Frédéric en Christophe Deborsu praten aan de oevers van de Maas over de recente highlights in de Waalse actualiteit.

Het beeld waarbij ze een voetbal in het midden van de rivier doen belanden, staat in mijn geheugen gegrift. Voor de reeks werden er vaak opnames gedaan in La Plage d’Amée, één van de meest iconische restaurants van Namen.

 

Voor Christophe is deze plek een echte must visit. “Omdat het restaurant profiteert van een unieke situatie: het heeft één van de beste keukens van Namen én een buitengewoon zicht. Ik raad deze zaak vaak aan aan mensen.”

Het restaurant werd opgericht door een lokale beroemdheid, Benoît Gersdorff, die nog een ander succesvol restaurant op zijn conto heeft staan: L’Essentiel (één Michelinster). Benoît Gersdorff gaf de teugels door aan de jonge, rijzende ster Julien Wauthier, een halve finalist in de wedstrijd Top Chef 2017, en houdt nu enkel nog een oogje in het zeil. Benoît heeft altijd een neus gehad voor talent.

 

Het restaurant dankt zijn naam aan een nabijgelegen ‘strand’. Het gazon helt af naar het water toe en het is een populair plekje bij zwemmers in Namen. “Elke keer ik hier kom, heb ik het gevoel dat ik even op vakantie ben”, vertelt Christophe Deborsu.

De inrichting is uitgepuurd en modern en de keuken is op en top gastronomisch. Neem nu de gekonfijte kalfswangetjes met andijvie of de zeebaars met daslook. Geen wonder dat het restaurant populair is bij foodies.

Infos

081 30 93 39

Soort

Aanbevolen voor

Openingstijden

Maandag :
Dinsdag :
Woensdag :
Donderdag :
Vrijdag :
Zaterdag :
Zondag :

Gemiddelde kosten