Le Belrive

Internationale keuken op een woonboot

Vanaf de opening twee jaar geleden, is La Cuisine du Belrive een populair adresje.

 

Gelegen op 150 meter van het centrum, aan de Maas, met een adembenemend zicht en een originele, gastronomische keuken; geen wonder dat het restaurant een schot in de roos is. 

Naamse foodies noemen het restaurant wel ’ns de ‘love boat’ omwille van het romantische sfeertje dat er hangt. Wat krijg je als je een Parijse woonboot combineert met de ongedwongen Naamse sfeer? La Cuisine du Belrive, of kortweg Belrive.

 

Belrive, het geesteskindje van levens- en zakenpartners Agnès Collet en Gianni Loggia, veroverde onmiddellijk de harten van de Naamse levensgenieters.

Aangemeerd bij Grognon (zo heet de samenvloeiing van de Maas en de Samber) heeft de woonboot het meest gewilde terras van Namen. Bij mooi weer heb je er een buitengewoon mooi zicht op Jambes en het Waalse parlement. Maar het interieur is net zo betoverend als het terras. Het uitzicht aan de waterkant met de lichtjes die op het water weerspiegelen, zorgt voor een vleugje magie.

 

Ik moet bekennen dat ik er al verschillende gastronomische, gezellige momenten heb beleefd. De bediening is ook vriendelijk en behulpzaam. Tot het moment dat je terug voet aan wal zet, word je hier echt in de watten gelegd.

Laten we even naar de kern van de zaak gaan: de keuken onder leiding van de jonge Viven Jambon. Hij serveert een beperkte kaart met sharing plates: kleine bordjes die je kan delen aan tafel.

 

Het kroketje met chorizo, een recept van Agnès, wordt altijd positief onthaald en zal nog lang op de kaart staan. Probeer ook de arancini: krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen. Of de mosselen met ‘sauce vierge’ en granaatappelpitjes.  

Probeer ook zeker de huiscocktail op basis van het Naamse biertje La Houppe en Gemblue-gin uit Gembloux. Opgelet: een verraderlijk drankje, maar oh zo lekker.

Infos

081 22 65 79


restaurant_menu
Brasserie
people
Groep, Koppel, Speciale gelegenheid
store
woensdag avond, donderdag avond, vrijdag avond, zaterdag avond, zondag
euro_symbol
+- 45€