Le Bistro Phil

bistronomie op z’n Spaans: van kreeft tot à la plancha

Een upcoming adresje in de stad: Bistro Phil is het meesterwerk van de gastronomische chef Philippe Garcia. Hij houdt van koken met zijn buikgevoel. Ons buikgevoel zegt dat hij gelijk heeft.

 

Een echte bistro. Met een echte toog en een tapinstallatie waaruit de La Houppe – het lievelingsbier van de Namenaars – rijkelijk vloeit.  Op een krijtboord staan alle suggesties. Aan de wand nestel je je gezellig op de banken die afgeladen vol liggen met kussens.

Niet meteen wat je in een restaurant verwacht, maar wél gezellig. En nochtans bevinden we ons hier in een bistrorestaurant. Philippe Garcia was altijd een chef die zich hield aan de gastronomische etiquette. Maar op een dag had hij er een beetje genoeg van.

 

Hij besloot zijn kaart in te perken en enkel nog te koken waar hij zin in had. Dat buikgevoel weer. Hij sloot de deuren van zijn restaurant Phil des Saveurs, veranderde de inrichting, het concept, de keuken, alles… Enkele weken later opende hij zijn gloednieuwe zaak onder de naam Bistro Phil.

Gedaan met menukaarten die zijn creativiteit inperken. Nu kookt Philippe vanuit zijn buikgevoel: een beetje rock-’n-roll en met een vleugje Spaans.

 

De klanten zijn er gek op: krokante kalfszwezeriken met een espuma van aardappel, kabeljauw à la bacalao, bolognaise van kreeft, ceviche van gambas, gerijpte entrecôte,…

De kaart is beperkt, maar doet je ongetwijfeld watertanden. Eigenlijk wil je gewoon alles proberen wat erop staat. We raden toch aan om dat niet te doen, want Phil serveert genereuze porties. Probeer zeker de plancha van calamares en pepers! Die is om vingers en duimen van af te likken.

Infosrestaurant_menu
Brasserie
people
Groep, Koppel, Familie
store
maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag avond