Le Comptoir de l’Eau Vive

Bistronomie met een grote B

Dit is het kleine broertje van het tweesterrenrestaurant L’eau Vive van Pierre Résimont. Le Comptoir probeert z’n grote broer niet te imiteren, maar heeft zijn eigen unieke stijl.

Het restaurant is geliefd onder fijnproevers die niet urenlang aan tafel willen zitten. Het is ook de plek waar ik de afgelopen jaren het meeste heb gegeten. De benaming ‘bistronomie’ – een kruising tussen gastronomie en bistro – pas zonder twijfel bij Le Comptoir de L’Eau Vive.

Ja, er staan kroketjes met parmezaanse kaas (€ 16) en balletjes (€ 16) op de kaart. En geloof mij, ik ben gek op kroketjes en balletjes, maar bij Le Comptoir laat ik me altijd verleiden door de suggesties. Die zijn altijd verrassend lekker.

En dan zijn er nog de desserts, de specialiteit van de nieuwe chef Damien Gorjanec. Hoe kan ik het Dexter-dessert – vernoemd naar de seriemoordenaar uit de bekende tv-serie – ooit vergeten.  

Het bordje leek op één grote bloedspetter. Geen nood: het was gewoon rode vruchtencoulis en meringue. Eenvoudig en lekker, zoals altijd.

In tegenstelling tot het hedendaagse interieur, vind je op de borden échte klassiekers terug. De chef-kok beheerst de Franse keuken tot in de puntjes.

Niet abnormaal als je weet dat het om een tweesterrenchef gaat. Le Comptoir heeft een streepje voor op andere bistronomische adresjes dankzij de sommelier.

Die geeft geweldig wijnadvies. Volg het blindelings, je zal het je niet beklagen. Mijn advies: kom hier eten. De chefs bereiden het eten voor jouw ogen. Het spektakel beperkt zich niet alleen tot het bord.

Infos

081 30 65 36


restaurant_menu
Modern
people
Groep, Koppel
store
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
euro_symbol
+- 40€