Le Temps des Cerises

Puur geluk

Dit populaire, intieme restaurant tovert een lach op je gezicht. De baas van Le Temps des Cerises is een publiek figuur in Namen. Volgens vaste klanten is het restaurant en zijn uitbater verankerd in de Naamse cultuur.

Beeld je een kruising in tussen een bohémien cabaret en een Franse taverne en je komt ongeveer in de buurt van Le Temps des Cerises.

Dit retro restaurant met een hoekje af werd ingericht door kunstenaar Michel Scheer. Geen smakeloze vintage, maar charmante retro met authentieke spullen.

Wanneer mensen aan de Naamse locals een adresje vragen dat ze zéker moeten bezoeken, zullen ze Le Temps des Cérises bijna altijd vermelden.  

Een bezoek aan dit restaurant is een hele ervaring. Om te beginnen op muzikaal vlak. De stemmen van Edith Piaf en Yves Montand nemen je terug mee in de tijd.

De muren zijn volledig bekleed met handtekeningen van grote sterren die hier op bezoek kwamen. Maar de echte aantrekkingskracht van Le Temps des Cerises is de patron: Dominique Renson of kortweg Dodo.

Een monument van een man. Een grote mond, maar een warm hart. Zeker voor zijn vaste klanten.

 

Kom je met vijf of zes personen? Kies dan de grote tafel uit aan de keuken. Dodo komt hoogstwaarschijnlijk een praatje slaan en biedt je een rondje pèket (de Waalse benaming voor jenever) aan.

Voor we het vergeten: het eten! Lokale producten en een huiselijke keuken. Dit is trouwens de enige plek in Namen waar je een varkenssnuit kan eten. Dodo serveert ‘m op zijn eigen ondeugende wijze: met een friet in het neusgat.

Infos

081 / 22 53 26


restaurant_menu
Terroir
people
Groep, Koppel
store
dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag avond
euro_symbol
+- 30€