Manolo

Eindeloos genieten in een echte tapasbar

Manolo verwent zijn klanten graag. 16 klanten per service om exact te zijn. Hier eet je de meest authentieke tapas in heel Namen. We zijn met 16 en we zitten aan de toog, rond de keuken van chef Manolo.

Welkom bij ‘Manolo Madrid Bar Tapas y Paelleria Española’ of kortweg ‘Bij Manolo’. Zestien personen, niet meer of niet minder kunnen hier aan tafel schuiven. Dat is het concept van de zaak. We moeten je er dus niet bij te vertellen dat dit geen adresje is voor een last-minute ingeving.

Manolo, een volbloed Spanjaard, stond in z’n leven al achter verschillende fornuizen vooraleer hij besloot om te investeren in deze kleine bar in de rue des Brasseurs.

 

Hij besloot meteen ook om enkel nog gerechten te bereiden waar hij zin in had voor een select groepje hongerige gasten. Gedaan met die grootkeuken. De charismatische Manolo slaat een praatje met zijn gasten terwijl hij zijn favoriete gerechten bereidt.

Dit is op en top feel good food: warm, intens, rijkelijk, boordevol smaak, gekruid, kleurrijk,…Je zou je hier dood eten. Ik schreef ooit eens dat het f****** goed was, en dat is misschien nog de beste manier om het te omschrijven.

De menukaart staat op de grote muur geschreven en verandert voortdurend, maar als je deze dingen er op een dag ziet opstaan moet je ze geproefd hebben; een pluma (een sappig stukje vlees) van Iberisch varken, knapperig tot in de perfectie.

Ik raad ook de inktvis a la seira aan, inktvis in fijne reepjes op een bedje van aardappelen bestrooid met een mengsel van pittige kruiden.

Duivels lekker. En uiteraard ook de paella. Die verandert jouw mening over alle paella’s die je ooit al in je leven hebt gegeten. De gerechten zijn ook democratisch geprijsd.

Mijn advies: neem je tijd, bestel verschillende gerechtjes en probeer zoveel mogelijk dingen te proeven. En doe de groetjes aan Manolo van Namur Gourmande!

Infosrestaurant_menu
Modern, Tapas
people
Groep, Familie, Informeel
store
maandag avond, dinsdag avond, woensdag avond, donderdag avond, vrijdag avond, zaterdag avond