Pépite

Origineel en op-en-top vriendelijk

Catherine Mathieu, de sommelier en patron van het voormalige sterrenrestaurant Cuisinémoi (1 Michelinster) vormde haar zaak om tot Pépite. Een plek waar je onomfloerst kan genieten van lekker eten en goede wijn.

Een zaak die zichzelf omschrijft als een « Cave à manger ». Wat moet je daarbij verwachten? Een wijnbar? Een restaurant? Een combinatie van beide eigenlijk.

Pépite is een vrij nieuw restaurant in Namen en is momenteel dé talk of the town. De zaak werd in 2017 opgestart door Catherine Mathieu in hetzelfde gebouw als haar voormalige sterrenzaak.

Het gebouw is dan wel hetzelfde, maar al de rest is compleet anders: de naam, het originele decor, de keuken, het concept … Ja, we spreken van een ‘concept’, er is namelijk geen kaart.

Catherine werkt enkel met een bord waar de chef-kok (een topper: Kevin Perlot) suggesties op schrijft. Die bestaan uit sharing plates of bordjes die de gasten met elkaar kunnen delen.

We beginnen met enkele voorgerechten, waaronder eenvoudige gebakken groenten met een nebosi-sausje. Alleen al dit gerecht is een tripje naar Pépite waard. Maar de zalm – een creatie van Catherine zelf – is het signature dish van het restaurant.

Ga verder met de schelpjes met gember en citroengras. Of met de rundsschenkel met een millefeuille van mediterrane groenten.

En de wijnen? Vertrouw daarvoor op Catherine. Zij zal een selectie aanbieden op basis van wat je net hebt besteld.

 

Ons advies? Probeer een tafel te reserveren in de wijnkelder van het restaurant als je met een groep komt. Unieke sfeer!

Infos

081 22 91 81

Soort

Aanbevolen voor

Openingstijden

Maandag :
Dinsdag :
Woensdag :
Donderdag :
Vrijdag :
Zaterdag :
Zondag :

Gemiddelde kosten